© 2018 by  Xinye Lin

As the poetry describes, this is a landscape with a big reading room located in a fictitious green park.
The project is inspired by wrinkles of the fabric. By the deepen and flatten drawing of the object, the "weaves" are extracted from the cracks of fabric wrinkles.


Overall, the two-layer space is based on "weaves". The bottom one forms the reading room while the top one becomes the landscape. Both layers have their own crests and troughs.

Therefore, a space with various heights and inclined ground is created.

 

When walking on the top layer, people could experience the undulating ground and appreciate the elegant weaves of the landscape. While walking inside, people could also appreciate a quite space with the natural ground. Readers could always find a comfortable place to sit and read.